MidSweden Race Weekend 12-14/7

Information & anmälan, MidSweden Race Weekend

Välkommen till MidSweden Race Weekend på Mittsverigebanan den 12:e och 14:e juli för en späckad racing-helg och titta på Legends MidSweden Trophy, Formula Vee och Nordic Sprint Serie. Denna helg är en del i racingkonceptet som vi kör gemensamt med Drivecenter Arena AB i Fällfors, SMK Sundsvall och Skellefteå MS. Mer info om det finns att läsa här.

Legend Cars är en typ av racerbil främst avsedd att främja spännande racing och att hålla kostnaderna nere. Bilarna är i ⅝ skala och kopior av amerikanska bilar från 1930 och 1940-talet som drivs av en Yamaha motorcykelmotor. Motorerna har ca 140 hk och bilarna väger ca 580 kg med förare.

Formel Vee introducerades 1965 i Sverige då Scania Vabis (numera Svenska Volkswagen) hyrde in 10 bilar från Holland och arrangerade en landskamp mellan Sverige och Nederländerna på Ring Knutstorp. I och med detta var en ny klass i gång i Sverige. Bilar började byggas från Burträsk (RPB) i norr till Båstad (Hansen) i söder. Förutom dessa två tillverkare så fanns det även BMvee, Dolling, Austro och GMS.

Nordic EB Sprint Serie & Nordic Racing Sprint Serie passar bra för dig som har en bil inom till exempel Roadsport, Modsport, BMW Cup, Club Alfa Romeo Challenge, MX-5 Cup, Polo Cup eller liknande. Andra exempel kan vara långloppsbilar från Race4Fun, NE1 eller andra serier. Det går också fint att köra med en bil för SDC5000, BATrophy eller MittCup. 

Läs mer om de olika klasserna här 

Ta chansen och kom till oss på Mittsverigebanan 12-14 juli för riktigt tight och rolig racing.

Och du - det är fritt inträde och goda burgare och annat finns på plats!

Fredag 12/7

Träning 10:00 till 18:30

Lördag 13/7

Träning, kval, warm-up och race 9:00 till 17:30

Söndag 14/7
Warm-up, race 9:00 till 13:00

Ladda ner prel. tidsschema nedan för mer detaljer.