Snöröjning med stort S

24.03.2018

Några ord från Mattias och Tomas om lördagens snöröjning; 

Nu är vi åter efter intensivt dygn. Som ni ser på tidigare bilder var det enormt med snö ca 1,2-1,3 m nästan överallt. Vi hade i fredags kväll skottat väg upp till banan så slungan kunde starta där direkt men det var mycket snö även för den så den gick otroligt sakta samt att man fick köra bakåt ganska ofta för att bredda lite så den klarade svänga samt för att man fick hoppa ur och kontrollera med spade att vi fortfarande var på banan och det var otroligt svårt att hitta trots kartor mm då det inte finns några referenser i kombo med rädsla med att köra i sand, curbs eller däcktravar mm.

Den fick göra ett varv till med ca halva slungbredden efter första varvet samt nåt drag i depån men det kändes ingen mening slösa pengar på att slunga mera så vi breddade med traktorn där vi ska göra arbeten samt att vi även tog fram brunnen och gjorde nåt "tinings" spår i nedre sandfållan. 

Vi har nog gett bra förutsättningar för snabb snösmältning även om man velat gjort lite mer men det var inte möjligt p.g.a. snömängden. Där vi skottat började det direkt tina fram svart asfalt så blir det bara väder kommer det nog sätta bra fart. Typiskt att Härnösand skulle ha snörekord...

5 timmar tog bara själva slungningen...

Bra jobbat säger vi övriga i banbolaget som fick sitta hemma i värmen och titta på F1-kvalet...