Drifting-SM 2024 bokat 31/5 - 2/6

03.11.2023

Tre deltävlingar i SM 2024. Det är vad Driftingutskottet och Svensk Bilsport planerar. Premiär i Sundsvall och Final i Tierp.

– 2023 var ett mellanår där vi fick samla ihop oss och hämta kraft. SM 2023 kördes på en tävling, men nu vill vi mer. För 2024 planerar vi 3 tävlingar, där den sista är final, säger Lars Schödén ordförande i Driftingutskottet.

Först som sist har vi inga ambitioner att slå ut några andra arrangörer. Tvärtom så tänker vi att förarna ska få alla chanser att köra så mycket som möjligt och delta där de vill. SM är SM och vi hoppas många ser ett värde i att köra om ett Nationellt mästerskap. (Bra mot sponsorer och partners.) Men vi har inga ambitioner att "ta tävlande" från andra serier. Sportens bästa är att förarna har valmöjlighet.

SM-seriens premiär blir hos SMK Sundsvall och Mittsverigebanan, i skiftet maj-juni (31/5-2/6).
– Mot bakgrund av de kommentarer jag fick från deltagarna 2023 ser jag positivt på detta. Förarna jag pratade med tyckte banan var kanon och bemötandet från arrangören var ännu bättre. Jag uppskattar att SMK Sundsvall vill arrangera igen, säger sportgrenskoordinator Magnus Krokström. De som kommer till Mittsverigebanan kommer att känna sig välkomna och få en bra tävling!