INSTÄLLT - Supermoto SM & NM

27.08.2018

Information om Supermoto SM & NM; 3

"Vi har ett riktigt tråkigt besked till er. Vi måste tyvärr ställa in både SM och NM den 29-30 september p.g.a flera anledningar. Den främsta anledningen är att lag-VM krockar med SM/NM-helgen, vilket gör att de nordiska länderna i första hand skickar förare till VM. För att kunna arrangera ett nordiskt mästerskap krävs förare från minst tre länder, vilket vi inte har nu. Normalt sett går alltid lag-VM i oktober. I år har dock FIM tidigarelagt VM, vilket innebär att flera länder har drabbats av samma problem som oss, dvs att flera länder har sina mästerskapstävlingar samma helg som VM. 

Dessutom har vi tappat flera förare i SM pga skador under säsongen, som i år varit extra lång med många tävlingar. Det var NM som skulle finansiera helgen för oss, när kostnaderna att arrangera hos er blev så pass höga (jämfört med andra banor). När vi nu har så få anmälda förare även till SM, så skulle det varken gynna sporten, oss eller er att ha en tävling med så få deltagare. Det skulle inte representera sporten som den är.

Vi har verkligen sett fram emot att komma till er fina bana och tävla och vi är så besvikna över att behöva ställa in.

Vi hoppas på nya tag i framtiden."

Vi tycker också att det är sorgligt då denna spektakulära sport hade varit extremt intressant att se på Mittsverigebanan. 

Vi hoppas och tror att vi gemensamt kan ta nya tag nästa år.