Ägarna till Mittsverigebanan investerar vidare

24.11.2021

Pressmeddelande

Norrlands Motorpark AB som driver Mittsverigebanan utanför Härnösand har genomfört en riktad nyemission till tre av de befintliga delägarna om 1 000 000 kronor för att ytterligare öka tempot runt förbättringar och utveckling av anläggningen.

Denna kapitalinjektion kommer bland annat resultera i ytterligare 2000 m2 depå asfalteras vilket ger banan drygt dubbelt så många depåplatser på asfalt jämfört idag. Dessutom kommer bl.a. en setup-platta att gjutas för att möjliggöra vägning, kontroll av hjulinställning etc., vi kommer fortsätta arbetet med att iordningställa innerområde och naturläktare, asfaltera om några delar av banan, renovera sandfållor och däckbarriärer, installera digitala flaggljus på posteringar, förbättra kameraövervakningen av banan och mycket annat.

"Inför 2022 är siktet inställt på att ge förutsättningar för större arrangemang på Mittsverigebanan. Dessutom har vi ett tydligt mål inför 2022 som förvisso inte är kopplat till emissionen och det är att även om vi inte är den " största och bästa" banan i Sverige så skall vi i alla fall erbjuda den absolut bästa servicen och upplevelsen för våra hyresgäster och deras kunder" säger Per-Erik Norbäck, ordförande i ägarbolaget. Han tillägger "Vi har jobbat stenhårt för att på allvar sätta banan på Sveriges racingkartan och vi har kommit en bra bit på väg. Allt vi tjänar på verksamheten och mer där till går direkt tillbaka som investeringar i anläggningen, ingen av oss gör detta för att tjäna pengar utan för att det är "skitkul" och för att säkerställa att mittsverigeregionen har en riktig toppen-anläggning nära till även framgent"

Mittsverigebanan drivs av Norrlands Motorpark AB sedan 2017 som ägs direkt eller indirekt av Per-Erik Norbäck, Ulrik Forsberg, Mattias Norlén, Tomas Ivarsson, Per-Erik Axehult och Göran Sörgren. 

Härnösand 2021-11-24